Werken met Muriel

“Als organisatie wil je toch het liefst ‘de juiste persoon, op de juiste plek, op het juiste moment’?”

Werken met Muriel

Helaas hoor ik als arbeids- en organisatiepsycholoog nog veel te vaak dat de in-, door- en uitstroom van personeel binnen organisaties niet loopt zoals gewenst. Medewerkers zitten niet op de juiste plek binnen een organisatie, waardoor ze: minder productief zijn dan collega’s of dan voorheen, ze zich vaker ziek melden en/of zorgen voor een negatieve sfeer binnen het team of op de afdeling waar we werken.

Talent Development Traject

- Ontwikkeltraject van 1 maand -

Vaak wijt de medewerker dit aan allerlei factoren, behalve aan zichzelf of aan de mismatch tussen zijn/haar talenten en zijn/haar plek binnen de organisatie. De organisatie vindt vaak dat de medewerker zelf verantwoordelijkheid voor zijn/haar handelen moet nemen en wil hem/haar hierin faciliteiten, maar doet dit doorgaans pas als ze tegen problemen met de medewerker aanlopen; zoals bijvoorbeeld een hoog ziekteverzuim of disfunctioneren.

Dat vind ik zó zonde voor het talent van de medewerker, maar ook voor de kwaliteit en het optimaal functioneren van de organisatie.

Zowel de organisatie als de medewerker wil zekerheid. De organisatie verkrijgt dit doorgaans door te controleren.  Functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken worden gevoerd, medewerkers worden beoordeeld en krijgen een cijfer voor hun prestaties. De medewerker verkrijgt zekerheid door te blijven zitten waar hij/zij zit, ook al heeft hij/zij het niet echt meer naar zijn/haar zin in zijn/haar functie. Maar ja, ik heb toch een vast contract en bijbehorend salaris, wat als ik dat verlies?

Voor zowel organisatie als medewerker is de tijd aangebroken om van zekerheid ‘door te schakelen’ naar vertrouwen, zonder overmoedig te worden, om vervolgens de kracht en het potentieel wat onder de oppervlakte ligt en wellicht nog niet ingezet wordt, naar buiten te laten komen.

Ik weet dat hier nog veel winst te behalen valt voor zowel de medewerker en de organisatie. Daarom heb ik het Talent Development Traject ontwikkeld.

Het Talent Development Traject zorgt ervoor dat:

* Medewerkers echt van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde ervaren.

* Medewerkers hun talenten optimaal kunnen (blijven) benutten.

* Medewerkers meer zicht hebben op hun kwaliteiten, valkuilen, energiebronnen en energievreters.

* Medewerkers proactief zijn in het meedenken en verbeteren van de kwaliteit van de diensten en ook de ontwikkelingskansen   binnen de organisatie optimaal benutten.

* Medewerkers meer werkgeluk en werkplezier ervaren, waardoor er een betere en fijnere werksfeer ontstaat.

* De organisatie bespaart € 405,- PER DAG; wat de kosten van een zieke werknemer zijn (gebaseerd op een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van € 36.500,- (CPB, 2020).

* De organisatie veel betere kwaliteit van dienstverlening kan leveren aan de klanten.

* De organisatie meer geld gaat opleveren.

* En nog heel veel meer…

Meld je medewerkers NU aan voor een Talent Development Traject en ontvang GRATIS* een duurzame inzetbaarheid APK t.w.v. € 175,-

 

Aanmelden: Talent Development Traject

Wil je eerst even van gedachten wisselen met mij? Maak een belafspraak in mijn online-agenda: https://muriel-belafspraak.youcanbook.me

Voor meer informatie kun je mailen naar: hello@murielvanhoek.com

 

Met vriendelijke groet,

Muriel van Hoek

 

 

* = de duurzame inzetbaarheid APK wordt automatisch toegevoegd aan het Talent Development Traject. Hiervoor zullen geen extra kosten in rekening gebracht worden.

Werk met mij

Ben je benieuwd wat Muriel voor jou kan betekenen?

Stuur een Bericht