Naarmate ik meer kinderen kreeg, werd het steeds lastiger voor mij om bij mijzelf stil te staan en de (voor mij) juiste balans te houden. Mijn cliënten zeiden vaak tegen mij: “vriendelijk en vastberaden hielp je mij om mijn grenzen op te zoeken”. Richting mijzelf was deze vastberadenheid ook nooit een probleem: ik stelde doelen en zorgde ervoor dat ik ze haalde. De vriendelijkheid was echter lastiger, omdat ik mij te veel kon laten leiden door de buitenwereld. Sinds ik echter meer naar mijzelf ben gaan luisteren en ook vriendelijkheid naar mijzelf ben gaan tonen, ben ik aangenamer voor mijzelf geworden, plezieriger voor mijn omgeving (man, kinderen, etc.) en lukt het mij om mijn werk met plezier te doen en vol energie mijn doelen te behalen.

Sinds ik naar mijn lichaam luister weet ik wat ik wil én wat ik ambitieuze moeders te bieden heb.

Sinds ik meer naar mijzelf ben gaan luisteren ben ik aangenamer voor mijzelf geworden en plezieriger voor mijn omgeving

Verleden – Heden – Toekomst

Je lichaam is gevormd door het verleden, door alles wat je ervaren hebt. Allereerst ben je voortgekomen uit het genetisch materiaal van je ouders en zo ben je onontkoombaar verbonden met hen. Vervolgens heb je vanalles meegemaakt: dingen die leuk, moeilijk, makkelijk, vervelend, plezierig enz. waren. Deze ervaring was bewust of onbewust, hoe dan ook, deze ervaringen zijn opgeslagen in je lichaam en hebben jou gevormd tot wie je nu bent.

De toekomst is wat komt. Niemand weet wat komt. Je kunt dromen over de toekomst. Je kunt je een beeld vormen van hoe jouw ideale leven eruit ziet. En je kunt in het heden keuzes maken en actie ondernemen om stappen te zetten richting jouw gedroomde toekomst. Wat belangrijk is om niet te vergeten is dat je jezelf meeneemt en dat je dus in het hier en nu naar jezelf moet luisteren om de voor jou juiste keuze op dit moment te maken.

Ben je je bewust van wat essentieel is en van wie je werkelijk bent?

Als klein meisje droomde ik er al van om kinderen te krijgen, als 2-jarige was ik een vrolijk poppenmoedertje en in de pubertijd zat ik met een kussen onder mijn trui bij mijn vriendinnen op de bank. Tegelijkertijd wilde ik CEO van een multinational worden en heb ik altijd bewondering gehad voor Neelie Smit Kroes. Gelukkig leef ik in een tijd en in een stad waarin tweeverdieners eerder de norm zijn dan de uitzondering. Gelukkig heeft mijn moeder mij altijd aangemoedigd om financieel onafhankelijk te zijn en niet financieel afhankelijk te worden van een man. Gelukkig heeft mijn opa zijn dochters altijd gesteund om verder te leren.

Wat essentieel is voor mij? Mijn kinderen!
The tree of life. Het leven doorgeven. Mijn kinderen de bodem bieden zodat ieder van hen zijn/haar eigen leven kan leven. Dat is waar ik naar streef: autonomie in verbondenheid.

Hoewel ik een goed stel hersenen heb en meer dan gemiddeld intelligent ben (althans, als ik de scores van intelligentietests moet geloven), is mijn studieloopbaan qua resultaten niet heel erg lovend… Op het VWO ben ik twee keer blijven zitten en uiteindelijk ben ik 10 jaar nadat ik begon met mijn studie psychologie, afgestudeerd. Één eigenschap van mij is overduidelijk: doorzettingsvermogen!

Wie ik werkelijk ben? Dat vind ik een hele lastige vraag. Het niet-weten vind ik lastig. Ik weet graag dingen. Sta bij mijn studievrienden bekend om mijn triviale kennis van oninteressante feitjes. Verder vind ik het lastig om mij concreet uit te drukken. Ik ben gevormd door mijn ervaringen, door wat mijn ouders mij hebben meegegeven, doordat ik een gezin gestart ben met mijn man en door onze kinderen. Ik leer door vallen en opstaan en door te ervaren. “Just Fucking Do It!” werkt goed voor mij en is een belangrijk motto van mij.

Wie ik werkelijk ben? Dat vind ik een hele lastige vraag

In coaching vind ik het belangrijk om mensen veiligheid te bieden, zodat ze met mijn steun hun oude patronen kunnen doorbreken, hun eigen grenzen op te zoeken en uit hun comfort zone te stappen.

…. Ik wil ambitieuze moeders helpen om hun oude patronen te doorbreken en hun eigen balans te vinden, zodat zij plezier hebben in hun werk, met energie hun doelen halen én van hun kinderen genieten en hen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

 , , ,