Over Muriel van Hoek

“Als ambitieuze moeder van 3 kinderen, geniet ik het liefst van mijn werk én van mijn gezin. Ik streef ernaar om de dingen die ik doe met een glimlach te doen en iedere dag het gevoel te hebben dat ik 2 uur extra heb. Deze ervaring gun ik anderen ook.”

2016-12-Blog-muriel-van-hoek-hoe-ik-mijn-werk-met-plezier-doe-en-vol-energie-mijn-doelen-behaal

 

muriel-van-hoek-coach-trainer

 

 

 

 

Muriel van Hoek

Muriel is Arbeids- & Organisatiepsycholoog, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog en moeder van 3 kinderen. Sinds 2000 heeft zij voor diverse Organisatie en Adviesbureaus gewerkt op het vlak van Human Resources. Vanaf 2012 heeft zij haar eigen bedrijf: @Hoek Assessment, Coaching & Training. Sinds 2017 is zij samen gegaan met Mireille Steenkamer. Samen vormen zij Van Hoek & Steenkamer. Muriel is licentiehouder van het 7-kwaliteitenpalet®, Registerpsycholoog NIP, A&O en zit in het registratietraject om Registerpsycholoog NIP, LWP te worden.

Muriel werkte in opdracht van veel verschillende bedrijven en merkte dat de ratio en het denken in onze Westerse wereld de overhand hebben en tot disbalans leiden. Intuïtie en zingeving, wat ook kwaliteiten van het hoofd zijn, worden vaak als zweverig gezien. Emotie en voelen en de overige kwaliteiten waarover wij mensen beschikken, worden in de werkcontext vaak zelfs buiten beschouwing gelaten. Net als de rest van het lichaam.
Het lichaam is iets waar je tijdens het sporten mee bezig bent, tijdens de yogales of wanneer je een massage krijgt. Wanneer je tegen een burnout aan zit, doe je misschien een bodyscan tijdens een mindfulness-cursus. Veel eerder is men in de context van werk niet geneigd om naar het lichaam te luisteren. Zonde!
Je hoeft niet vast te lopen om tot inzicht te komen wat echt bij je past, waardoor dat wat je doet vanzelf gaat. Door stil te staan bij je lichaamssensaties kun je erachter komen welke kwaliteiten je reeds benut en waar nog onbenut potentieel zit.

Missie: groeien en laten groeien

Als ambitieuze moeder ben ik steeds opzoek naar balans. Balans tussen mijn professionele doelen nastreven en mijn kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling. Ik wil mijzelf ontwikkelen en ik wil mijn kinderen de bedding bieden zodat zij zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen. Ik wil groeien en laten groeien en dat gun ik andere moeders ook.

Ik wil ambitieuze moeders helpen om hun oude patronen te doorbreken en hun eigen balans te vinden, zodat zij plezier hebben in hun werk, met energie hun doelen halen én van hun kinderen genieten en hen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

Visie: ruimte creëren

Ik help je de ruimte te creëren voor jezelf, door de ruimte te zoeken in jezelf en jouw ruimte in te nemen in jouw leven én dat van anderen. Ik help je om keuzes te maken die voor jou kloppen, zodat jij het leven kunt leiden dat jou past.

Ben jij een ambitieuze moeder? Ken jij het gevoel dat je zowel op je werk als thuis te vaak achter de feiten aan moet lopen? Word jij te veel of te vaak geleefd door alles wat er op je afkomt qua werk en kinderen? Leef jij in de hoogste versnelling, maar kun je er niet echt van genieten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismaking via: hello@murielvanhoek.com

Act! Don’t re-act…

ken jij dat?

Als werkende moeder word je snel geleefd, daar weet ik als ambitieuze moeder met 3 jonge kinderen alles van. Formeel werk ik al sinds 1999 32 uur, dit komt eigenlijk altijd neer op 40 uur of meer… Ook nu ik de voor mij ideale balans gevonden heb.

Op je werk betrap je jezelf erop dat je geniet van even alleen achter je computer met een kopje (vieze) automaten koffie, omdat er even niemand is die ‘mama’ roept of anderszins iets van je wil.

Je hebt altijd wel iets te doen en zit nooit stil (behalve misschien tijdens een meditatie of yoga-sessie). Er is altijd wel iemand die iets van je wil. Als het je kinderen niet zijn die ‘mama’ roepen, dan is het je baas wel of de targets of deadlines die nog gehaald moet worden.

Mijn ideale werk-privé-balans:

Door me te blijven richten op mijn wensen en ambities en door aandacht te hebben voor mijn gedachten, gevoelens en sensaties, bewust te zijn en te kiezen voor datgene waar ik blij van word en energie van krijg, heb ik de (voor mij) ideale werk-privé-balans gevonden!

Ik blijf mijn wensen, dromen, ambities en doelen volgen door stil te staan bij mijzelf, mijn gedachten, gevoelens en sensaties.

Sinds ik in het hier en nu aandacht heb voor mijn adem en de ruimte en spanning die ik in mijn lichaam voel, weet ik wat ik wil én wat ik ambitieuze moeders te bieden heb. Ik blijf uit de reactiviteit, waardoor ik mijn eigen energiestroom kan blijven volgen en moeiteloos mijn doelen behaal.

JE HOEFT NIET OP EEN BERG TE GAAN ZITTEN OF IN RETRAITE TE GAAN OM IN BALANS TE KOMEN

 

Lees hier mijn blog: Hoe ik mijn werk met plezier doe en vol energie mijn doelen behaal.

Hoe is het met jouw balans gesteld?

Heb je het idee of gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt?
Kun je overrompeld worden door wat er op je afkomt?
Wil je meer zicht krijgen op jouw onderliggende gedrags- en energiepatronen?
Wil je weten hoe je je potentieel gebruikt?
Hoe je je kwaliteiten inzet dan wel terug houdt?
Wat de mate van (dis)balans is in je energiepatronen?
Of je doet wat werkelijk bij je past?
En of je vormgeeft aan wat je wilt?

8-daagse-cursus Innerlijk Leiderschap

In de huidige maatschappij worden we continu afgeleid door vanalles om ons heen. We laten ons leiden door anderen en doen niet wat eigenlijk goed voor ons is of wat echt goed bij ons past.
Innerlijk leiderschap staat voor het luisteren naar je innerlijke stem en het handelen vanuit je innerlijk weten.
Wil jij: Meer focus, minder stress. Denken in mogelijkheden. Makkelijker of beter keuzes leren maken. Je impact vergroten. Dan kan deze 8-daagse-cursus iets voor jou zijn!

Bel of mail om een afspraak te maken
Assessment

Muriel heeft bijna 20 jaar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van assessments. Tegenwoordig voert zij onder andere onder de vlag van Lab V, Lee Hecht Harrison en Perspectief assessments uit. Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen op het vlak van assessment, neem contact op via: hello@murielvanhoek.com of 06-26024843.

Bel of mail om een afspraak te maken
Workshop Lichaamswijsheid

We zijn geneigd om veel vanuit ons hoofd te werken en gebruiken daardoor niet ons hele systeem waarvoor het bedoeld is. Wanneer je je hart en buik ook inzet kan er een natuurlijke flow ontstaan en kun je moeiteloos je volledige potentieel aanboren. Via je lichaam kun je heel accuraat de kern van de disbalans in kaart brengen en via het ervaren kun je jezelf in balans brengen, zodat jij je vitale kwaliteiten moeiteloos kunt inzetten. Tijdens deze 2 uur durende workshop kom je uit je hoofd en in je lijf, waardoor je je lichaamswijsheid kunt aanboren.

Bel of mail om een afspraak te maken

Lees in mijn blog hoe ik dat bereik heb: Focus op jezelf en maak keuzes die goed voor jou zijn.

Laten we gaan samenwerken

Ben je benieuwd wat Muriel voor jou kan betekenen?

Stuur een Bericht