Gister kreeg ik (eindelijk!) bericht van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) dat mijn verzoek om herregistratie (dat ik een half jaar geleden had ingediend) was goedgekeurd. Jippieh! De vreugde was van korte duur, omdat ik het – zonder arrogant te willen klinken – eigenlijk wel verwacht had. Het is in ieder geval fijn dat mijn vakgenoten er ook zo over denken.

Als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie is het een vereiste voor mij om mij te blijven scholen, om intervisie te houden, of te wel om me te blijven ontwikkelen als professional. Naast dat dit mij ondersteunt in het zelf in beweging blijven, helpt het me ook om mensen binnen organisaties in beweging te brengen en in hun flow te komen.
Vanochtend las ik een artikel over de ‘mentale golf’ die eraan komt. We staan massaal op omvallen door de coronacrisis. Een groot deel van de Nederlanders maakt zich zorgen over de toekomst. Hoe zit het met mijn baan en blijf ik gezond?
Mijn advies: blijf in beweging!
Fysiek bewegen is goed voor je fysieke, emotionele én mentale gesteldheid. Het helpt ook om je immuniteit op peil te houden.
Maar professioneel en carrièregericht in beweging blijven houd je ook gezond. Hiermee bedoel ik niet dat je steeds van baan moet veranderen en maar door moet blijven groeien; hoewel dit natuurlijk ook een strategie is waardoor je in beweging blijft. Het risico dat bij deze strategie op de loer ligt is dat je te veel van jezelf vraagt en jezelf uitput. Waar ik op doel is: zorg er voor dat je je blijft ontwikkelen, dat je niet stil staat, dat je uit je comfortzone komt als het te lang comfortabel is, dat je je vaardigheden verder uitbreidt, dat je je kwaliteiten inzet en dat je het potentieel wat nog in je zit ontdekt en aanboort. In mijn ogen ben je zelf voor een heel groot deel verantwoordelijk voor je eigen (werk)geluk. Zeker als je daarvoor de capaciteiten hebt én als je over de middelen kunt beschikken.
Nadat ik deze zomer – samen en in goed overleg met mijn compagnon – heb besloten om onze samenwerking te beëindigen, sta ik weer volledig op eigen benen en is het tijd voor een ‘doorstart’ van www.murielvanhoek.com. De website is nog niet op orde, dat komt later. Voor nu ben ik opzoek naar opdrachten. Wat voor een soort opdrachten?
Ik ondersteun organisaties bij ‘de juiste persoon, op de juiste plek’
Wanneer medewerkers niet op de juiste plek zitten is de kans groot dat hun ziekteverzuim stijgt en/of hun productiviteit daalt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik beleef er heel veel plezier aan om mensen te helpen hun werkplezier en hun juiste werkplek te  ontdekken.
Ben je benieuwd wat ik voor jouw organisatie (of voor jou) kan betekenen?
Neem dan contact op door te bellen of een bericht te sturen naar: 06 – 26 02 48 43 of mail naar: hello@murielvanhoek.com
Ik vind het sowieso leuk om van je te horen en te onderzoeken of ik voor jullie organisatie de juiste persoon, op de juiste plek, op het juiste moment ben.
Muriel van Hoek
De juiste persoon, op de juiste plek, op het juiste moment.